Tietoa yhdistyksestä

Pohjoisen Keski-Suomen senioriopettajat ry on valtakunnallisen Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry:n jäsen. Yhdistyksen perustamisasiakirja kirjoitettiin 12.2.2008 ja se rekisteröitiin 24.04.2008. Yhdistykseen kuuluu senioriopettajajäseniä Saarijärven ja Viitasaaren kaupunkien lisäksi Pihtiputaan, Kinnulan, Kivijärven, Kannonkosken, Karstulan ja Kyyjärven kunnista.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsenten välisenä yhdyssiteenä, edistää jäsenten välistä virkistys– ja harrastustoimintaa sekä toimia yhteisten sosiaalisten ja oikeudellisten etujen ajajana.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen kokous-, esitelmä-, huvi-, matka- ym. vastaavanlaisia tilaisuuksia ja retkeilyjä sekä ylläpitää yhteyttä toisiin eläkeläisyhteisöihin ja Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry:hyn

Senioriopettajat uudelle vuosikymmenelle

Senioriopettajat viettivät hiljattain juhlavuosikokoustaan Saarijärvellä. Yhdistys perustettiin kymmenen vuotta sitten eli helmikuussa 2008. Alkuperäinen Saarijärven seudun opetusalan seniorit ry jäi historiaan. Uusi nimi on Pohjoisen Keski-Suomen senioriopettajat ry. Yhdistykseen kuuluu eläkeläisopettajia pohjoisen Keski-Suomen kaikista kahdeksasta kunnasta. Toivomme, että alueemme senioriopettajat kokisivat yhdistyksen paremmin omakseen, kun siinä ei mainita vain yhtä kuntaa, puheenjohtaja Liisa Lehtovuori perusteli nimenmuutosta. Yhdistystä vuosina 2008 – 2016 johtanut Salli Jokela kertoi esityksessään, että eläkeläisopettajat toimivat pitkään veteraaniopettajien kerhona niin Saarijärvellä kuin muuallakin maassamme. Keskusjärjestö OSJ halusi veteraanikerhojen rekisteröityvän virallisiksi yhdistyksiksi ja näin syntyivät senioriopettajien yhdistykset. Niitä on tällä hetkellä 73, jäsenmäärä yli 20.000. Pohjoisen Keski-Suomen senioriopettajat ry:ssä on reilut 150 jäsentä.

KAIKKI OPETUSALALLA toimineet eläkeläiset ovat tervetulleita mukaan yhdistystoimintaan kouluasteesta tai – muodosta riippumatta, samoin ohjaus- tai avustustehtävissä oppilaitoksissa toimineet henkilöt. Näkisimme mielellämme aktiivitoiminnassa mukana myös nuorempia, äskettäin työelämän taakseen jättäneitä opetusalan ihmisiä. Eri-ikäisyys ja erilaiset työtaustat ovat rikkaus, totesi yhdistyksen sihteeri Terttu Möttönen. Pohjoisen Keski-Suomen senioriopettajat ry:n kuukausitapaamiset kokoavat jäseniä säännöllisesti yhteen. Tällöin tehdään tutustumiskäyntejä ja retkiä, kokoonnutaan kuulemaan alustuksia ja keskustelemaan eri teemoista.

VIRKISTYSTOIMINNAN ohella senioriopettajien yhdistys haluaa olla edistämässä jäsenten hyvinvointia, eläkkeiden ostovoimaa, oikeudenmukaista verotusta ja ikäihmisiä hyödyttävää digitalisaatiota, jotka kaikki ovat myös keskusjärjestö OSJ:n tavoitteita. Meillä on ollut jo usean vuoden ajan yhteistyötä Saarijärven muiden eläkeläisyhdistysten kanssa.

PUHEENJOHTAJANA jatkaa Liisa Lehtovuori, varapuheenjohtaja on Virpi Vesisenaho, sihteeri Terttu Möttönen, tiedottaja Alpo Mäenpää, muut jäsenet Paavo Jokela, Kerttu Reipsaari ja Tuula Väänänen. Taloudenhoidosta vastaa Seppo Lehtovuori. Hallituksen kunniajäseneksi on kutsuttu yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Salli Jokela. Sihteeri Terttu Möttönen on myös valtakunnallisen Opetusalan seniorijärjestön hallituksen jäsen.

Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toivat kh:n pj Kari Nuopponen ja hallinto-henkilöstöjohtaja Satu Autiosalo

 

 

 

 

 

 

Kaupungin tervehdyksen 10 -vuotisjuhlaan toivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Nuopponen ja hallinto-henkilöstöjohtaja Satu Autiosalo.

 

 

 

 

 

 

Hallituksen kunniajäsen Salli Jokela ja sihteeri Terttu Möttönen. 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.